Anmeldelser

Kun når det brænder

- Lektørudtalelse, uddrag
Den samlede lektørudtalelse kan læses på bibliotek.dk

Jakob Heros debutroman 'Kun når det brænder' er uden sammenligning den bedste, mest velskrevne og intelligente socialrealistiske roman jeg nogensinde har læst.
[...]
Han har en stor evne til at beskrive de mange sanselige observationer vi alle gør os til daglig, men som få er i stand til at sætte ord på. Bogen er medrivende, sørgelig og indfølende.
Det bliver spændende at følge hans videre forfatterskab.
"Kun når det brænder" kan i den grad anbefales til alle læsere af socialrealisme.

- Torben Mathiassen i Litteraturklubben

I sin lektørudtalelse blev Jakob Hero sammenlignet med Morten Pape, og når man læser bogen, er man ikke i tvivl om hvorfor. [...] Hero formår at indfange mennesket i kamp, sorg og inderlighed, og det bliver virkelig smukt, selvom det gør ondt. [...] Sproget er smukt, poetisk og levende, og det er en fryd at læse. [...] Kun når det brænder er indstillet til Bogforums Debutantpris, og den vil være virkelig velfortjent. Jakob Hero kan virkelig noget med litteraturen, og det bliver spændende at følge hans videre forfatterskab.

- Skriv for Livet

Bogen er velkomponeret og spændende som en krimi. Den er MEGET voldsom, men også voldsomt god. Meget inciterende og umådelig klog. Den er næste uudholdelig, men de største læseoplevelser kræver ofte at man må bevæge sig ud over egne grænser. Det er en invitation som det er værd at tage imod.

- Michael Svennevig

Jakob skriver forførende, poetisk og ganske smukt. Med en lethed berører han emner som død, vold og senfølger. Som er det det letteste i verden at skrive om. Det er hans debutroman, og det kan man kun bøje sig i støvet for. Det er en vanvittig flot entre, han gør sig på romanscenen.

- @frk_nielsens_bogeventyr

Jeg er indlæser, ikke boganmelder. Så jeg vil nødigt kaste mig ud i at anmelde de bøger, jeg indlæser. Men sommetider dukker der en bog op, som stikker lidt af, og jeg er nødt til i det mindste at komme med en kommentar. Sådan én har jeg lige færdiggjort indlæsningen af ...
Det er sjældent, meget sjældent, jeg som professionel indlæser, samt generel småkyniker og pletvis blasert person, må holde ekstra pauser i mit arbejde for at rense halsen for klumper og tørre øjnene, så jeg kan se teksten igen. Men det skete med denne bog - mine naboer mener endda at have hørt et par hulk ... (Men DET kender jeg intet til!!)
Jeg vil varmt anbefale alle at læse/høre "Kun når det brænder" af Jakob Hero. - Den er irriterende god! ;-)

- Jesper Platz

Jakob Hero er en intelligent forfatter, der har begået en intelligent bog. Han er en litterær forfører, der forstår at male billeder med dialog.
[...]
Jeg har ikke andet end roser og superlativer tilovers for Jakob Heros debutroman. Det er en velskrevet bog, der behandler flere følsomme emner med en respekt og menneskelighed, som man kun kan være imponeret over.

- @bogsamleren

Man skal være bygget af jern for ikke at få lidt fugtige øjne undervejs, især når Simons fortvivlelse over at skulle miste sin elskede Dina træder skarpest frem. Jakob Hero skriver om de største følelser, og mestrer at holde styr på de mange digressioner i romanen. Plottet er velkomponeret, selvom det rummer indhold nok til to romaner.
[...]
For nylig tilbragte jeg selv en uge i de svenske skove. Flere gange oplevede jeg at forestille mig Malins skikkelse mellem træstammerne, eller at passere huse, der kunne have tilhørt Simon og Dina. Når en roman kan sætte den slags spor, så kan den noget særligt.

- Bogmarkedet

... jeg kan slet ikke ryste den af mig. Tro mig når jeg siger, at det er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst!

- Læserreaktion

Wow! Har ikke læst en bog så god af en dansk forfatter i dette årtusind. Respekt!

- Læserreaktion

Tak for spændende læsning. Jeg har både grædt, været vred, spændt og har slet ikke kunnet lægge den fra mig.

- Læserreaktion


TILBAGE

KØB